viernes, 30 de agosto de 2013


La setmana vinent començarà la segona temporada de Ràdio Vilanova FM, una emissora que emet exclussivament per Internet i que es pot seguir a l'adreça radiovilanovafm.webnode.es. Des d'aquesta web es poden escoltar informatius i programes de música elaborats pels creadors de l'emissora, Nil Casals i Oriol Sebrià, de 13 i 10 anys, respectivament.

La idea va sorgir del Nil, després que hagués participat en una altra experiència similar (Universal FM) a Barcelona, ciutat on resideix. Era un ràdio en castellà, explica, i jo volia fer una en català, així que li vaig proposar el meu cosí, l'Oriol. Jo no m'ho vaig pensar dos cops i li vaig dir que sí, apunta l'Oriol.

A partir d'aquí, tot va anar de pressa. A l'abril ja tenien dissenyat el logo de l'emissora i, un mes més tard, ja disposaven del compte de la plana web. Després, només va caldre descarregar un programa gratuït específic per als aficionats a la ràdio i adquirir un parell de 'micros' i un parell d'auriculars. Ara estem fent els tràmits per registrar-la, explica el Nil.

Ràdio Vilanova FM emet, de moment, només informatius i musicals. En el primer cas, el Nil i l'Oriol editen dos programes: Vilanova al dia i Vilanova Notícies. En el segon cas, es pot escoltar Vilanova FM Music, un programa amb música sense interrupcions i on es poden dedicar i demanar cançons mitjançant la web, expliquen.

Són els programes que han anat realitzant al llarg de la primera temporada, en la qual també han elaborat un especial sobre la Festa Major de Vilanova i una petita entrevista a Pere Tàpies.

Com a novetat de la propera temporada, a partir de l'octubre Ràdio Vilanova FM comptarà amb un nou programa: Parlar per Parlar, un magazine amb públic on es parlarà sobre actualitat, oci, cultura... apunta el Nil, que emet el programa des de casa seva. A més, el programa serà conduit per una noia, perquè falten veus femenines a l'emissora.
+ L'apunt 
Tot i la lloable iniciativa de muntar una ràdio per Internet i elaborar puntualment l'emissió en directe dels programes, cap dels dos, ni el Nil ni l'Oriol, tenen clar si es volen dedicar al periodisme radiofònic en un futur. El Nil reconeix que voldria continuar vinculat a la ràdio, però com a tènic de control de so. Per la seva banda, l'Oriol (fill del periodista de Catalunya Ràdio Kilian Sebrià) té més dubtes, ja que també li agrada l'hoquei patins. De moment, tots dos saben que el que fan és entretingut.
Font: Diari de Vilanova

Entrada publicada el viernes, agosto 30, 2013 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

jueves, 29 de agosto de 2013


Al Magazine, de La Vanguardia, hi ha una secció a les primeres pàgines molt interessant. Es diu "Joves extraordinaris". Ja sabem que està de moda que creem el nostre propi lloc de treball perquè empreses grans, cada cop, n'hi ha menys, i les petites ho tenen complicat per generar ocupació. En aquesta ocasió, em va cridar l'atenció que els protagonistes tinguéssin catorze anys. Que parléssin que Google i Apple van començar com ells.

Són joves i tenen talent, és una obvietat. Han guanyat un concurs d'emprenedors gràcies a l'aplicació Student Manager. Una aplicació mitjançant la qual, qualsevol estudiant, podrà tenir totes les eines bàsiques per a gestionar el temps i els recursos en una sola aplicació. El que més m'agrada és que estiguin enfocant el seu projecte cap a l'educació

El Pol Bandes i l'Álex Sicart són els guanyadors més joves del concurs d'emprenedors Start-up School. Han deixat de banda les sèries juvenils, el que s'espera de qui no arriba als divuit anys. Són aficionats a la informàtica i a la robòtica des de petits (més?). Desperten, a més d'admiració, simpatia. Esperança en els adolescents que tan mala premsa tenen. Afortunadament, ells són una excepció, una excel·lent excepció.

Estudien segon d'ESO, a l'escola Pia de Barcelona, i mantenen reunions en el seu dia a dia. Un somriure tendre es dibuixa. Però tenen els mateixos problemes que els adults, la manca de suport econòmic, i aquí és quan es congela l'alegria. El seu projecte està en fase de prototip. Fer-la no costa res i la descàrrega serà gratuïta, però "trobar inversors és el més complicat".

No sé com els anirà en el futur. Ni si podran dedicar-se a desenvolupar aquesta idea que han tingut i ha estat premiada, però resulta inspirador que a tan curta edat tinguin aspiracions, ganes d'aprendre, de crear i d'innovar, amb productes que serveixin per ajudar altres persones. No tot són notícies negatives, aquests nois són la prova que alguns joves inquiets no es conformen amb el panorama laboral que els adults els han deixat.

Font: Pymes y Autónomos, Magazine, El Periódico

Entrada publicada el jueves, agosto 29, 2013 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris