Si ara fa uns dies parlàvem de les habilitats emprenedores que podíem aprendre dels personatges de dibuixos animats, com ara la Dora, el Son Goku o l'Scooby-Doo, avui farem quelcom similar però amb superherois.


WOLVERINE. Resiliència
Un valor important dels emprenedors és la capacitat de caure una vegada i una altra, assumir el fracàs i aixecar-se de nou... el camí és ple de petits fracassos i dificultats. Igual que Wolverine, cal potenciar la capacitat de recuperar-se de les pitjors ferides i decepcions i tornar a lluitar un altre dia.


SR. FANTÀSTIC. Flexibilitat
Malauradament, tot allò que podem preveure al projecte no són més que somnis llunyans de la realitat. Necessitaràs bones dosis de flexibilitat per sortir al món real i aprendre. Una flexibilitat similar a la del líder dels 4 fantàstics, que amb la seva superflexibilitat és capaç de resoldre les situacions més complicades.CAPITÀ AMÈRICA. Lideratge
Un emprenedor no té a la seva disposició ni enormes quantitats de recursos ni de diners, com les grans empreses, així que haurà de ser capaç d'inspirar a tots els que l'envolten. No només al seu equip, sinó també als inversors, els col·laboradors i els medis de comunicació. Per tant, haurà de treballar les seves habilitats de lideratge i agrupar tothom al voltant d'una visió.


 
PROFESSOR X. Visió
Al llarg del camí trobaràs desenes de situacions que et portaran en direccions diferents, i que en moltes ocasions, sense adonar-te, et faran perdre el nord. Per això cal conjugar la flexibilitat i l'adaptació amb l'aposta per una visió, tal com fa el Professor X, que des del principi lluita perquè mutants i humans convisquin en pau.


SUPERMAN. Humilitat
Aquesta característica és comuna a la majoria dels superherois, són conscients que els seus poders o posició no signifiquen que estiguin per sobre dels altres i que han de superar els seus egos i picabaralles per lluitar per una fi. Superman, un dels superherois més poderosos és, però, molt humil, i mai deixa que el seu ego dicti el seu comportament.


DAREDEVIL. Confiança
El procés d'emprendre és llarg i dur, i sovint veurem posada a prova la nostra resolució amb un fracàs o decepció. Daredevil, tot i ser cec, confia en si mateix i en les seves capacitats (la ceguera el porta ha lluitar per transformar la seva debilitat en una fortalesa, entrenant els altres sentits al màxim). 


LLANTERNA VERDA. Creativitat
Una característica que diferencia un superheroi com Llanterna Verda és com utilitza el seu poder. Amb un anell que li permet recrear qualsevol cosa, la seva fortalesa no és tant l'anell, sinó com ho aplica a les diferents situacions. Igual que ell, haurem d'aplicar els nostres -escassos- recursos de formes creatives i, sovint, aplicant estratègies poc convencionals per aconseguir el nostre objectiu.X-MEN. Treball en equip
Tot i que els superherois són extraordinaris, són conscients que sovint la millor solució és deixar de banda l'individualisme i treballar en equip, confiant totalment en els seus companys. Això passa no només per tenir una visió compartida sinó per reconèixer les pròpies debilitats i treballar amb els altres perquè el grup sigui més fort que la suma de tots. Per això la Patrulla X, on militen superherois tan diferents com Wolverine, Cíclop o Fénix, és un gran exemple de treball en equip.BATMAN. Passió, compromís
Tot això està molt bé però, clar, parlem de superherois. Un emprenedor no deixa de ser una simple persona, no? Doncs, en realitat, no tots els superherois tenen poders. El que els fa extraordinaris és que, a diferència dels altres, han decidit posar tota la seva passió en alguna cosa, i s'han esforçat tots els dies per millorar, per lluitar per la seva causa. Batman és una persona normal que en lloc de mirar cap a un costat, un dia va decidir combatre el crim, i es va entrenar, va patir i va lluitar pel seu somni.
FLASH. Velocitat
Emprendre és un camí dur i sovint desconegut en el que haurem de posar a treballar totes les nostres capacitats per arribar al nostre objectiu, abans no ens quedem sense energia ni recursos. Per això hem de fer nostre el poder de la supervelocitat de Flash i moure'ns el més ràpid possible mentre sortim al mercat,  creem el nostre producte o servei i trobem el camí.


SPIDERMAN. Diversió, valentia
Spiderman s'hi juga contínuament la vida en situacions extremadament perilloses mentre lluita amb temibles malvats. Però ho fa intentant divertir-se. Emprendre és una activitat que posarà a prova tota la nostra capacitat, en la que passarem alguns moments durs i situacions que ens faran por i que poden esborrar l'humor a qualsevol. No oblidem, però, intentar passar-ho bé i veure la vida amb una visió positiva. Perquè si no ens divertim, no mereixerà l'esforç.