jueves, 9 de noviembre de 2017


Dimarts vam tenir el plaer de retrobar-nos amb les aules de 6è de l'escola El Cim i que ja l'any passat van participar al projecte. En aquesta ocasió els vam visitar per parlar d'un dels nostres valors estrella al cultura emprenedora: la creativitat.

Al taller vam estar parlant d'un concepte del que ja hem parlat en aquest blog en alguna ocasió: el pensament divergent, o, el que és el mateix, la capacitat de cercar i trobar diferents i originals respostes a una mateixa qüestió.

Un dels inconvenients que es troba aquesta forma de buscar solucions és el ritme de vida actual: les presses, l'estrès, les noves tecnologies... són factors que no ajuden a aturar-se i pensar amb calma.

Així, si volem entrenar el pensament divergent, hem d'intentar cultivar a les nostres vides l'alegria, l'optimisme, el sentir-nos bé amb nosaltres mateixos i gaudir d'un bon descans.

Seguim!

 

Entrada publicada el jueves, noviembre 09, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

miércoles, 25 de octubre de 2017


Hem començat la setmana tal i com vam acabar la passada: fent sopes de lletres. I parlant. Molt. Sobre valors, sobre possibilitats, sobre coses que podem fer i que podem somiar. Sobre persones que s'han arriscat i han decidit intentar fer realitat les seves idees. 

Esforç, paciència, treball, por, vergonya... Són paraules que sovint surten en aquests primers tallers i sobre les que ens encanta poder debatre i arribar a la conclusió que, qui més qui menys, les ha sentit alguna vegada.

Gràcies a l'Aragai per ajudar-nos novament a fer front a nous reptes. Seguim!

Entrada publicada el miércoles, octubre 25, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

domingo, 22 de octubre de 2017


Dijous i divendres passat vam continuar amb els tallers d'introducció a l'emprenedoria al col·legi  Sant Bonaventura. Les aules de cinquè, que comencen aquest curs, i les de sisè, que participen per segon any al projecte, ens van ajudar a trobar els valors que relacionem amb les persones emprenedores.

Us passa que quan esteu fent quelcom que us agrada el temps passa ràpid? Us heu trobat amb persones que amb les seves accions o paraules animen a molts altres a seguir-les? Això és el valor de l'entusiasme. I l’entusiasme és vida. I sabeu com ens passa el temps a nosaltres quan fem els tallers en la vostra companyia? Volant!

Bon dilluns!

Entrada publicada el domingo, octubre 22, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

domingo, 15 de octubre de 2017


Comencem a portar els primers reptes creatius d'aquest curs, i ho fem amb el col·legi Divina Providència, que tasten per primer cop la dificultat i els nervis d'intentar afrontar un repte treballant en equip.

Abans del desafiament, però, vam parlar de creativitat i de la imperiosa necessitat, encara més en els temps actuals, de saber escoltar i respectar totes les opinions per, entre tots, facilitar un ambient que ens permeti a tots i totes sentir-nos còmodes i predisposats perquè les idees creatives puguin sorgir.

Seguim!

Entrada publicada el domingo, octubre 15, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

martes, 26 de septiembre de 2017


Avui hem iniciat oficialment els tallers del curs 2017-2018. I ho hem fet coincidint amb la benvinguda a una nova escola que, enguany, ha decidit ser partícip del nostre projecte: el col·legi Divina Providència.

Hem parlat de valors i d'emprenedoria, i hem arribat a la conclusió que, per posar en pràctica l'emprenedoria, no cal ser gran, ni tenir diners, ni disposar de grans coses. Només ens cal tenir una idea. Una idea i ganes de tirar-la endavant. I d'idees... tots en podem tenir, oi?

Benvingut col·legi Divina Providència!


Entrada publicada el martes, septiembre 26, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

lunes, 25 de septiembre de 2017


Avui és un dia en el que ens omple d'orgull compartir amb vosaltres el reconeixement que un dels nostres emprenedors més estimats del projecte Cultura emprenedora a primària rebrà en el transcurs dels propers dies. El Jordi Morera, de l'Espiga d'Or, serà guardonat el proper 5 d'octubre, al 77è Congrés Mundial del Pa a Mèrida (Yucatán, Mèxic), com a Forner Mundial 2017.

Aquesta distinció, que valora mèrits com la innovació en la gestió del negoci o la capacitació professional, les iniciatives de màrqueting i les publicacions, li ha estat concedida després d'una ajustada votació final en què competia amb altres dos grans mestres artesans forners, l'alemany Jochen Baier i el suec Joel Christenson.

Jordi Morera, de formació universitària, pertany a una família fornera de cinc generacions. La seva passió pel pa l'ha portat a treballar amb sis masses mare de cultiu diferents, a conrear les seves pròpies varietats a blat i a tenir a les seves instal·lacions un molí de pedra per moldre farines de certificació ecològica. Professor en nombrosos cursos i autor de La Revolución del Pan, és l'únic forner a Espanya que ha impartit una classe magistral de pa al programa Masterchef:



Segons les seves paraules "els forners tenim el deure i el plaer d'alimentar una part important de la població i això representa una gran responsabilitat". Responsabilitat que passa, necessàriament, per la qualitat del pa. L'esforç realitzat en els últims anys es mereix el reconeixement internacional a Jordi Morera i a tots els que aposten dia rere dia per un treball seriós i responsable en la fleca espanyola.

Enhorabona Jordi, i moltes felicitats!

Font: PastryRevolution, La Vanguardia

Entrada publicada el lunes, septiembre 25, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

viernes, 8 de septiembre de 2017


Entrada publicada el viernes, septiembre 08, 2017 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris