Avui és un dia en el que ens omple d'orgull compartir amb vosaltres el reconeixement que un dels nostres emprenedors més estimats del projecte Cultura emprenedora a primària rebrà en el transcurs dels propers dies. El Jordi Morera, de l'Espiga d'Or, serà guardonat el proper 5 d'octubre, al 77è Congrés Mundial del Pa a Mèrida (Yucatán, Mèxic), com a Forner Mundial 2017.

Aquesta distinció, que valora mèrits com la innovació en la gestió del negoci o la capacitació professional, les iniciatives de màrqueting i les publicacions, li ha estat concedida després d'una ajustada votació final en què competia amb altres dos grans mestres artesans forners, l'alemany Jochen Baier i el suec Joel Christenson.

Jordi Morera, de formació universitària, pertany a una família fornera de cinc generacions. La seva passió pel pa l'ha portat a treballar amb sis masses mare de cultiu diferents, a conrear les seves pròpies varietats a blat i a tenir a les seves instal·lacions un molí de pedra per moldre farines de certificació ecològica. Professor en nombrosos cursos i autor de La Revolución del Pan, és l'únic forner a Espanya que ha impartit una classe magistral de pa al programa Masterchef:



Segons les seves paraules "els forners tenim el deure i el plaer d'alimentar una part important de la població i això representa una gran responsabilitat". Responsabilitat que passa, necessàriament, per la qualitat del pa. L'esforç realitzat en els últims anys es mereix el reconeixement internacional a Jordi Morera i a tots els que aposten dia rere dia per un treball seriós i responsable en la fleca espanyola.

Enhorabona Jordi, i moltes felicitats!

Font: PastryRevolution, La Vanguardia