jueves, 11 de julio de 2013


Us deixem amb una informació que ens omple d'alegria i satisfacció per la recompensa del treball ben fet. Felicitats a Tracart per l'èxit assolit!

La vilanovina Tracart guanya un premi de teatre jove d'àmbit estatal

La vilanovina escola de teatre amateur Tracart Aula d’activitats teatrals, formada per 17 joves d’entre 16 i 18 anys, ha guanyat el primer premi estatal de teatre jove Buero, en categoria no escolar, amb l’obra “Silencis”, interpretada dijous de la setmana passada al teatre Valle-Inclán de Madrid. El grup de joves actors i actrius del Garraf representava Catalunya i va saber superar la barrera de la llengua per aconseguir que la resta de grups d’altres comunitats i el públic assistent s’emocionessin i quedessin impactats per l’obra, fins a guanyar el primer premi. Al concurs hi havien pres part més de 300 elencs d’arreu de l’Estat.

En una gala celebrada dilluns, el grup vilanoví va recollir el guardó de mans de la princesa Letizia Ortiz, i en un discurs de 30 segons, la representant de Tracart va agrair el premi que ha recaigut per a un projecte escènic de creació que parla del passat “amb la intenció de que fets tan terribles com la Guerra Civil i la dictadura no es tornin a repetir mai més... només mitjançant el suport a l’educació i a la cultura serà possible; desitgem una societat en què les persones pensin, sentin, dialoguin i puguin escollir en llibertat; no ens retalleu les riqueses més valuoses que podem oferir”.

Tracart és una escola de teatre que té com a filosofia el fet que el teatre pugui ser una eina educativa que pot contribuir a formar persones amb esperit crític, sense adoctrinaments.
Font: LA FURA.cat

Entrada publicada el jueves, julio 11, 2013 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris

miércoles, 3 de julio de 2013


Perquè un nen entengui de veritat en què consisteix emprendre, la millor opció és que ho aprengui realitzant alguna activitat que li provoqui diversió i suposi un repte per ell: comprovar què pot aconseguir i quins són els avantatges d'haver fet aquest treball.

Aquí teniu algunes pautes a tenir presents per ensenyar-los a emprendre:

- Activitat. A les escoles, a casa... la majoria dels nens assumeix un paper passiu a l'actualitat, fruit d'un sentiment de protecció per part de la família o el professorat. S'han d'intercanviar els papers i escoltar també les seves opinions, apostant per un model d'aprenentatge pràctic i bidireccional.

- Marcar un objectiu. Si definim una acció a realitzar i posem unes metes, la motivació i l'esforç augmenten. És bo oferir una recompensa si s'aconsegueix arribar a aquest objectiu, tot i que cal inculcar que l'important és el treball, no el premi final.

- Creativitat. Si per alguna cosa es caracteritzen els infants és per la seva imaginació. Plantejar reptes perquè intentin resoldre'ls i aconsegueixin una resposta per ells mateixos és millor que ajudar-los davant qualsevol problema que tinguin.

- Sentiment d'equip. Encara que un emprenedor ha de liderar un projecte, sense la resta de l'equip no podria tirar endavant. Els nens han de saber treballar en equip, compartir tasques i aprendre els uns dels altres.

- Perdre la por al fracàs. Equivocar-se no és negatiu. Han de veure els errors com una cosa positiva, quelcom del que poden aprendre per no tornar-lo a repetir.

Font: El Blog para el Emprendedor

Entrada publicada el miércoles, julio 03, 2013 per Cultura Emprenedora IMET

0 comentaris