Perquè un nen entengui de veritat en què consisteix emprendre, la millor opció és que ho aprengui realitzant alguna activitat que li provoqui diversió i suposi un repte per ell: comprovar què pot aconseguir i quins són els avantatges d'haver fet aquest treball.

Aquí teniu algunes pautes a tenir presents per ensenyar-los a emprendre:

- Activitat. A les escoles, a casa... la majoria dels nens assumeix un paper passiu a l'actualitat, fruit d'un sentiment de protecció per part de la família o el professorat. S'han d'intercanviar els papers i escoltar també les seves opinions, apostant per un model d'aprenentatge pràctic i bidireccional.

- Marcar un objectiu. Si definim una acció a realitzar i posem unes metes, la motivació i l'esforç augmenten. És bo oferir una recompensa si s'aconsegueix arribar a aquest objectiu, tot i que cal inculcar que l'important és el treball, no el premi final.

- Creativitat. Si per alguna cosa es caracteritzen els infants és per la seva imaginació. Plantejar reptes perquè intentin resoldre'ls i aconsegueixin una resposta per ells mateixos és millor que ajudar-los davant qualsevol problema que tinguin.

- Sentiment d'equip. Encara que un emprenedor ha de liderar un projecte, sense la resta de l'equip no podria tirar endavant. Els nens han de saber treballar en equip, compartir tasques i aprendre els uns dels altres.

- Perdre la por al fracàs. Equivocar-se no és negatiu. Han de veure els errors com una cosa positiva, quelcom del que poden aprendre per no tornar-lo a repetir.

Font: El Blog para el Emprendedor