La setmana vinent començarà la segona temporada de Ràdio Vilanova FM, una emissora que emet exclussivament per Internet i que es pot seguir a l'adreça radiovilanovafm.webnode.es. Des d'aquesta web es poden escoltar informatius i programes de música elaborats pels creadors de l'emissora, Nil Casals i Oriol Sebrià, de 13 i 10 anys, respectivament.

La idea va sorgir del Nil, després que hagués participat en una altra experiència similar (Universal FM) a Barcelona, ciutat on resideix. Era un ràdio en castellà, explica, i jo volia fer una en català, així que li vaig proposar el meu cosí, l'Oriol. Jo no m'ho vaig pensar dos cops i li vaig dir que sí, apunta l'Oriol.

A partir d'aquí, tot va anar de pressa. A l'abril ja tenien dissenyat el logo de l'emissora i, un mes més tard, ja disposaven del compte de la plana web. Després, només va caldre descarregar un programa gratuït específic per als aficionats a la ràdio i adquirir un parell de 'micros' i un parell d'auriculars. Ara estem fent els tràmits per registrar-la, explica el Nil.

Ràdio Vilanova FM emet, de moment, només informatius i musicals. En el primer cas, el Nil i l'Oriol editen dos programes: Vilanova al dia i Vilanova Notícies. En el segon cas, es pot escoltar Vilanova FM Music, un programa amb música sense interrupcions i on es poden dedicar i demanar cançons mitjançant la web, expliquen.

Són els programes que han anat realitzant al llarg de la primera temporada, en la qual també han elaborat un especial sobre la Festa Major de Vilanova i una petita entrevista a Pere Tàpies.

Com a novetat de la propera temporada, a partir de l'octubre Ràdio Vilanova FM comptarà amb un nou programa: Parlar per Parlar, un magazine amb públic on es parlarà sobre actualitat, oci, cultura... apunta el Nil, que emet el programa des de casa seva. A més, el programa serà conduit per una noia, perquè falten veus femenines a l'emissora.
+ L'apunt 
Tot i la lloable iniciativa de muntar una ràdio per Internet i elaborar puntualment l'emissió en directe dels programes, cap dels dos, ni el Nil ni l'Oriol, tenen clar si es volen dedicar al periodisme radiofònic en un futur. El Nil reconeix que voldria continuar vinculat a la ràdio, però com a tènic de control de so. Per la seva banda, l'Oriol (fill del periodista de Catalunya Ràdio Kilian Sebrià) té més dubtes, ja que també li agrada l'hoquei patins. De moment, tots dos saben que el que fan és entretingut.
Font: Diari de Vilanova