Al Magazine, de La Vanguardia, hi ha una secció a les primeres pàgines molt interessant. Es diu "Joves extraordinaris". Ja sabem que està de moda que creem el nostre propi lloc de treball perquè empreses grans, cada cop, n'hi ha menys, i les petites ho tenen complicat per generar ocupació. En aquesta ocasió, em va cridar l'atenció que els protagonistes tinguéssin catorze anys. Que parléssin que Google i Apple van començar com ells.

Són joves i tenen talent, és una obvietat. Han guanyat un concurs d'emprenedors gràcies a l'aplicació Student Manager. Una aplicació mitjançant la qual, qualsevol estudiant, podrà tenir totes les eines bàsiques per a gestionar el temps i els recursos en una sola aplicació. El que més m'agrada és que estiguin enfocant el seu projecte cap a l'educació

El Pol Bandes i l'Álex Sicart són els guanyadors més joves del concurs d'emprenedors Start-up School. Han deixat de banda les sèries juvenils, el que s'espera de qui no arriba als divuit anys. Són aficionats a la informàtica i a la robòtica des de petits (més?). Desperten, a més d'admiració, simpatia. Esperança en els adolescents que tan mala premsa tenen. Afortunadament, ells són una excepció, una excel·lent excepció.

Estudien segon d'ESO, a l'escola Pia de Barcelona, i mantenen reunions en el seu dia a dia. Un somriure tendre es dibuixa. Però tenen els mateixos problemes que els adults, la manca de suport econòmic, i aquí és quan es congela l'alegria. El seu projecte està en fase de prototip. Fer-la no costa res i la descàrrega serà gratuïta, però "trobar inversors és el més complicat".

No sé com els anirà en el futur. Ni si podran dedicar-se a desenvolupar aquesta idea que han tingut i ha estat premiada, però resulta inspirador que a tan curta edat tinguin aspiracions, ganes d'aprendre, de crear i d'innovar, amb productes que serveixin per ajudar altres persones. No tot són notícies negatives, aquests nois són la prova que alguns joves inquiets no es conformen amb el panorama laboral que els adults els han deixat.

Font: Pymes y Autónomos, Magazine, El Periódico