Teniu cosines petites? Filles? Nebodes? Filloles?

Ja heu pensat què els hi demanareu per Nadal? Reis? El proper aniversari?

No importa el que respongueu -xD- perquè el tema d'aquest post és molt interessant. No pel que diré jo, és clar, sinó pel que han dit altres.

Heu fet mai una ullada a un catàleg de joguines?No sé si us heu adonat, però la part per nadons és més o menys neutra, però de seguida trobem, perfectament diferenciades, les pàgines de joguines per nens i les pàgines de joguines per nenes. Normalment el primer que es veu és el color: blau per als nens, rosa per a les nenes. A les pàgines per nens hi ha camions i cotxes, jocs de construcció, sets d'eines... A les de nenes hi ha nines, cuinetes, jocs de pentinat i maquillatge... Al final acostuma a haver una altra secció neutra amb trencaclosques i jocs de taula.

Així que si els pares volen comprar una joguina a la nena el més lògic és que s'adrecin a les pàgines roses. O al passadís rosa, si es troben a la botiga. I si la nena pot escollir, no us preocupeu, que els anuncis ja s'encarreguen que ella capti quines joguines són per nenes i quins per nens.

Avui, però, he vist un anunci diferent.


Anuncia una joguina que pretén donar a les nenes més opcions que les disfresses de princesa i les nines, i que, a un nivell més profund, vol aconseguir que les nenes d'avui encaixin entre els/les ingeniers/es del demà. La història de la joguina l'explica la seva creadora aquí:


Només està en anglès, però té subtítols en anglès, per poder llegir si no s'agafa alguna cosa al vol :)
La noia explica, resumidament, que ella mai va pensar en fer enginyeria, que pensava que era una cosa de nois. Però una professora de secundària li va suggerir, va provar, i finalment es va graduar en enginyeria, tot i que va tenir moltes dificultats. Constantment té la sensació que no encaixa, però perquè les nostres nenes encaixin i puguin ser allò que vulguin ser, va posar les seves habilitats en joc per crear una joguina. La idea era combinar un joc de construcció amb el component verbal d'una història, ja que va observar que els llibres atreien les nenes. Ni els enginyers ni les empreses de joguines la van recolzar, perquè aquesta joguina no vendria. Però va fer un crowfunding i... sorpresa! Va arribar al seu objectiu en 4 dies i la seva joguina, avui, es ven meravellosament. Us recomano la xerrada perquè és inspiradora.

Al final Debbie Sterling -que així es diu aquesta noia- explica que una mare li va escriure un missatge explicant-li que mentre la seva filla i ella jugaven amb la joguina, la nena li va dir:

- Mare, sóc una enginyera?

I la mare va respondre:

- Sí amor, pots ser allò que tu vulguis.

Font: Cuaderno de Retales