Qui més qui menys, tothom s’emmiralla en algun referent de l’esport o en practica algun. De fet, fer esport cada cop té més adeptes i ja es considerada com una vessant educativa que, a part de crear un hàbit saludable, ajuda al creixement personal dels infants. És una excusa magnífica que apropa als més joves a valors i habilitats molt similars als que es necessiten per assumir reptes emprenedors, per això és una bona idea traslladar als mes petits el gust per vincular-se a algun esport, més enllà de viure’l com a simples espectadors davant d’una pantalla.

Aquesta similitud entre el món de la competició esportiva i l’emprenedoria és realment interessant. Entrenar, esforçar-se, enfrontar-se a un repte, assumir el triomf o la derrota, tirar endavant siguin quines siguin les adversitats, viure la felicitat de l’èxit i ser capaç de sobreviure al fracàs. Tot això ho fan cada dia els esportistes, però també ho fan les persones que decideixen fer coses noves, crear, trobar solucions a problemes i necessitats. La diferència està en que els esportistes són coneguts i admirats, i es converteixen en personatges referents a qui molts volen assemblar-se. Malauradament, els emprenedors encara formen part de l’anonimat, en la majoria dels casos. Per això és tan important donar-los a conèixer entre els més joves, perquè puguin emmirallar-s’hi i s’adonin de que també ells poden ser creadors d’alguna cosa important.

Si aquests valors i habilitats que tots admirem en els esportistes els poguéssim traslladar a pràctiques educatives reals, probablement aconseguiríem ciutadans més motivats, compromesos, disciplinats, exigents, amb capacitat de treballar en equip i de cooperar, amb una gran passió per tirar endavant grans reptes.

Mireu aquest vídeo editat per IDacción i descobriu com n’és de semblant el món dels esportistes i dels emprenedors. I si en teniu ocasió, mostreu-lo als vostres fills, filles o estudiants.

9 valores deportivos que definen a un emprendedor (y viceversa)

Font: Arrenca a córrer