Ara que arriba l'estiu, les vacances, i que podem gaudir de més temps lliure, us volem proposar una sortida molt emprenedora enmig d'un dels entorns naturals més especials i màgics que tenim a Catalunya. Us parlem de la visita a la cooperativa La Fageda.

A unes dos hores de cotxe des de Vilanova, a la comarca de la Garrotxa, trobem la fageda d'en Jordà. Una reserva natural de boscos de faigs excepcional que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Terra d'inspiració per molts artistes, entre ells el poeta i periodista Joan Maragall, qui li va dedicar un poema:
Saps on és la fageda d'en Jordà?
Si vas pels volts d'Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i pregon
com mai més n'hagis trobat al món:
un verd com d'aigua endins, pregon i clar;
el verd de la fageda d'en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud
s'atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot el món
en el silenci d'aquell lloc pregon,
i no pensa en sortir o hi pensa en va:
és pres de la fageda d'en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!
Entre boscos i volcans s'ubica la cooperativa La Fageda. La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració sociolaboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat psíquica o trastorns mentals severs.

Durant la visita podreu veure les vaques, la sala de prepart, els vedells i la sala de munyir, i us explicaran el seu funcionament. A la fàbrica, des de l'exterior, podreu veure com transformen la llet en iogurts i postres, així com els diferents processos d’elaboració i fermentació. En acabar la visita, un audiovisual ens detalla la història de la cooperativa per finalitzar, tot seguit, amb una degustació de productes de La Fageda, incloses les melmelades.

Una experiència singular a un projecte que crida l’atenció de grans i petits, en que descobrireu la història de la cooperativa La Fageda i el procés d’elaboració dels seus deliciosos iogurts.

No us oblideu que les visites són sempre amb reserva prèvia!

Més info: Visites guiades per a famílies i particulars