Avui, 8 de març, dia internacional de les dones, volem compartir unes reflexions al voltant de la Malala Yousafzai, tot un exemple d'emprenedoria, valentia, lluita i constància femenina.

La Malala va saltar a l'escenari internacional l'any 2012, després que un talibà li disparés al cap per desafiar el grup i defensar l'educació per a les noies i les dones. Aquesta traumàtica experiència, però, no la va aturar i va seguir endavant amb la seva missió.

Després de la seva recuperació i trasllat al Regne Unit, Malala va rebre el Premi Nobel de la Pau el 2014. A dia d'avui, segueix sent la persona més jove a guanyar-lo. A l'abril de 2017, l'ONU la va nomenar Missatgera de la Pau. Ha fundat el Fons Malala, que té per objectiu crear «un món en el qual totes les noiespuguin aprendre sense por».

La jove creu que és fonamental que els homes s'involucrin en aquest moviment i posa com a exemple al seu propi pare que, al contrari que molts homes de la seva comunitat, va voler que la seva única filla s'eduqués i mai va frenar les seves aspiracions. "Hem de creure en les noies, hem de creure en les nostres germanes, en les nostres filles i permetre que siguin el que vulguin ser. Com diu el meu pare, no has de fer res, simplement no has de tallar les seves ales, deixar-les volar lliures i que aconsegueixin els seus somnis. Així que els homes han de fer un pas endavant i donar suport a les dones", assenyala.

La Malala assegura que la seva família segueix sent un pilar fonamental per ella, i que per a ells és com qualsevol altra filla i germana. "Quan vaig guanyar el Premi Nobel de la Pau i vaig tornar a l'hotel on ens allotjàvem, el meu germà petit em va dir 'Mira has guanyat el Nobel, però això no vol dir que puguis ser la germana manaire'", recorda.

Assegura no tenir clar on estarà d'aquí a 20 anys, però sí que sap que la seva missió és seguir lluitant per l'educació de les noies. "Només vivim 70 o 80 anys, així que, per què no viure'ls amb un bon propòsit? Per què no dedicar-los a servir la humanitat? Així que jo vull ajudar a totes les noies que pugui perquè rebin una educació de qualitat i compleixin els seus somnis", conclou.

Font: mujeremprenedora
Imatge: cartell per al Dia de la Dona 2017 a Premià de Mar