Ahir dimecres, enmig d'aquesta onada de fred que estem vivint aquests dies, vam visitar per segon cop aquest curs l'escola La Pau. Aquesta vegada, però, ens va acompanyar una convidada especial, l'Elisabeth Rovirosa, de Canal Blau, que va voler viure en persona el taller de creativitat i del que farà un reportatge els propers dies.

Al taller vam parlar de creativitat i vam explicar quina diferència hi ha entre la imaginació i la creativitat. Us expliquem. La imaginació és quelcom que tots i totes tenim i que no perdem. La creativitat també és quelcom que tenim, però, a diferència de la imaginació, de no emprar-la i fer només allò que ens diuen, va minvant.

I és que la imaginació és la capacitat de crear una imatge a la nostra ment sense tenir present l'objecte, persona o situació que volem representar. Ets capaç d'imaginar, en aquest moment, una bicicleta verda? Segur que sí.

La creativitat, però, va un pas més enllà: la creativitat implica acció, creació, materialitzar idees o objectes que abans no existien.

Vam acabar la sessió reptant a la classe a un joc clàssic dels nostres tallers de creativitat: el repte del núvol. I val a dir que vam gaudir d'una competició molt disputada i divertida entre tots els equips.

Gràcies per la vostra col·laboració!