Un negoci, voler vendre alguna cosa, tenir beneficis, guanyar diners, ajudar als altres... són algunes de les respostes que ens trobem quan parlem amb els infants del significat de la paraula emprenedoria.

Sabeu quina definició us trobareu al diccionari si cerque el terme emprendre? Doncs us trobareu això:

    Posar-se a fer, començar (una cosa, especialment que suposa un esforç considerable, que enclou dificultats, riscos, etc.). Emprendre una feina, una tasca, una obra, un negoci, un viatge. Emprendre una campanya contra la implantació dels nous impostos. Emprendre una carrera. No gosar emprendre res.

Tot i que els exemples posteriors encaminen el significat cap al món de l'empresa i el treball, el cert és que la definició diu "posar-se a fer". És a dir, que podríem dir, com ja us hem parlat altres vegades, que emprendre és tenir una idea i voler tirar-la endavant, encara que pugui resultar molt difícil fer-ho.

I qui no té idees? I qui no les ha volgut tirar endavant en algun moment? Qui no ha sigut o podria ser en algun moment una persona emprenedora. Al final, l'emprenedoria és una actitud davant la vida, de tenir ganes de fer coses.

Aquesta és la conclusió a la que vam arribar ahir a la tarda amb l'alumnat de les aules de cinquè de l'escola La Ginesta. 

I a vosaltres, no us ve de gust provar?