Sense dubte, els efectes de la crisi ja s'han fet notar arreu del món, així doncs, i no és de gens estranyar que, la societat comenci a replantejar-se la forma de viure i comprendre el món. D'aquí el retrobament amb la creativitat, un aspecte que s'ha transformat en essencial i imprescindible per a tots aquells volen pal·liar els efectes d'aquesta greu situació. En aquest aspecte, i per aquells que encara no n'esteu convençuts, avui us presentem 5 raons per fomentar la creativitat amb els infants, una iniciativa que no podeu deixar perdre.

CREATIVITAT ÉS INNOVACIÓ - Crear és innovar, imaginar que allò impensable té sentit i per tant valuós per a nosaltres. Innovar és canviar, millorar, modificar, aprendre, construir.

CREATIVITAT ÉS DIFERÈNCIA - Ser diferents hauria de ser un dels aspectes primordials de la nostra societat. Tothom té una raó de ser, de viure, de comprendre i valorar la vida. Explorar la diferència és entendre que tots som vàlids i necessaris.

CREATIVITAT ÉS COOPERACIÓ - Crear és aprendre a formar part d'una societat diversa, tolerant i respectuosa. Cooperar és comprendre que tots tenim alguna cosa de nou a aportar. El treball en societat és necessari per sobreviure i aprendre a valorar el què som.

CREATIVITAT ÉS OPORTUNITAT - La societat necessita persones capaces de crear, inventar i imaginar. Què faríem si tots fóssim iguals? Tots tenim la oportunitat d'aportar alguna cosa de valorar al món, ara caldrà descobrir el què i de quina manera ho fem.

CREATIVITAT ÉS EDUCACIÓ - La creativitat s'hauria de fomentar i desenvolupar des de ben petits, així doncs l'educació té un paper imprescindible. Les escoles haurien de propiciar activitats manipulatives, significatives i constructives. Crear també és educar, és imaginar i creure que tot és possible.

Font: Educació i les TIC