Ahir parlàvem al col·legi Divina Providència d'aquella sensació que tenim quan intentem recordar un nom, una paraula, i no som capaços d'arribar a dir-la. El mot ronda pel cap, inclús a vegades ens sona la lletra inicial o el nombre de síl·labes que conté, però som incapaços de pronunciar-la. El cervell no pot trobar allò que busca tot i que tenim la certesa de que ho sabem. És frustrant.

I a vegades, també, passa que allò que volies dir fa una estona, allò que tenies a la punta de la llengua però no aconseguies fer sortir, un cop que hem deixat de pensar, de cop i volta surt com per art de màgia. I és que el nostre cervell és quelcom fascinant.

Tot plegat té a veure amb les neurones i les connexions que hi ha entre elles. Com més fortes siguin aquestes xarxes neuronals, més eficient serà el funcionament del cervell i més estrany serà que ens quedam amb alguna cosa a la punta de la llengua.

I com podem fer per enfortir aquestes connexions? Amb entrenament: mantenint una ment activa, aprenent contínuament, interactuant amb altres persones i posant-nos reptes intel·lectuals. I la creativitat resulta una eina excepcional per aconseguir-ho ;)

Siguem creatius!


Imatge: Freepik