Les preguntes ens fan més creatius. Sí, no? Però, per què?

Quan ignorem la resposta, quan desconeixem el funcionament, és probable que intentem endevinar o esbrinar aquests buits d'informació. En aquests moments, la imaginació juga un paper molt important per trobar la solució a l'enigma. Per contra, quan la rutina entra a les nostres vides, quan ens acostumem a les coses, deixem de sentir curiositat, deixem de pensar en allò que no sabem. I quan deixem de pensar, quan deixem de qüestionar-nos, deixem d'aprendre. De fet, diuen que la qualitat del nostre pensament està en la qualitat de les nostres preguntes.

Tant és així que Alex Osborn, el creador de la tècnica de la pluja d'idees, deia que "la pregunta era la més creativa de les conductes humanes". Així que va desenvolupar una sèrie de preguntes per ajudar a explorar els problemes. Voleu tenir idees? Proveu a preguntar ;)

Quan? Per què? Amb què? Quines? Què? Per quina? Qui? Al respecte de què? Mitjançant el què? Amb qui? De què? Quin tipus de? A on? Cap a on? Per a què? Durant quant de temps? A qui? De qui? Més? Menys? Com? Més sovint? Tots? Cap? A quina distància? On? Una altra vegada? Més difícil? Quantes vegades?